Je libo hovězí, jehněčí, nebo pstruha?

Vyberte pro svého mazlíka! Všechny tyto druhy mas najdete v naší nabídce.

Kuřecí: Má vyšší obsah hodnotných lehce stravitelných bílkovin a málo tuku. Obsahuje vitamin B3, který se podílí na řízení hladiny krevního cukru a spolu s vitaminem B6 ovlivňuje metabolismus. Je zdrojem selenu (ochrana před stresem, podpora imunity), fosforu (zdravé zuby a kosti), železa, fosforu, zinku, sodíku a draslíku.


Hovězí: Je bohaté na plnohodnotné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny. Obsahuje také železo (přenos kyslíku v červených krvinkách a ve svalech), zinek (hojení ran, podpora imunitu) a vitaminu B12 (příznivě působí na nervový systém).



Vepřové: Má vysokou energetickou hodnotu a je hůř stravitelné. Obsahuje však také vlákninu a celou řadu vitaminů: A, B-komplex, C, D, E (usměrňují metabolismus, udržují tělesné funkce, posilují imunitu).



Jehněčí: Jde o velmi kvalitní maso, které obsahuje vysoký podíl nenasycených tuků a je snadno stravitelné. Je zdrojem selenu, železa, zinku a vitaminů skupiny B (správné fungování metabolismu, příznivé působení na nervy zrak a srdce, zlepšení kvality srsti).



Krůtí: Je vynikajícím zdrojem snadno stravitelných bílkovin. Zároveň má nejnižší obsah tuku ze všech druhů mas. Obsahuje železo, zinek, vitaminy skupiny B a také aminokyselinu tryptophan (pozitivní působení na psychiku).



Kachní: je ideálním zdrojem proteinů. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, které snižují obsah cholesterolu v krvi. Je zdrojem vitaminů A, B3, C, železa, vápníku a selenu.



Zvěřina: Má nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Obsahuje také vitaminy skupiny B a minerály jako železo, fosfor, sodík a draslík (rovnováha tekutin v těle, podpora nervové aktivity).



Losos a další ryby: Obsahuje vysoký podíl aminokyselin v optimálním poměru. Je zdrojem snadno stravitelných bílkovin a omega-3 a 6 nenasycených mastných kyselin (kvalita kůže a srsti, rozvoj smyslových a mentálních schopností, zdravé srdce a metabolismus).



Játra: Patří k nejhodnotnějším orgánovým masům. Mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin, železa a vitaminů rozpustných v tucích (A, B-komplex, D). Obsahují také zinek a měď (správné fungování nervového systému).