Co máme společného se jménem Jamie Oliver? Nové grily!

Co máme společného se jménem Jamie Oliver? Nové grily!
Máme skvělou zprávu pro milovníky grilování: Rozšířili jsme nabídku o grily na dřevěné uhlí se slavným jménem Jamie Oliver.

Jamie Oliver je kuchař profesionál a dobře ví, co ke své práci potřebuje. Klade důraz na kvalitu a navíc sám rád griluje, a tak si grily navrhuje a testuje osobně. Není proto divu, že přišel na trh s celou vlastní řadou grilů, které vyhovují jeho vysokým nárokům.

Řada grilů "Jamie Oliver" zahrnuje hned několik typů, které se liší velikostí i výbavou: přenosné grily Go BBQ a Park BBQ, klasické grily na dřevěné uhlí Tall Boy, Sizzler One a Classic One a klasické grily s odnímatelným středovým kruhem, jenž funguje jako větrolam Sizzler Premium a Classic Premium.
Dovolte, abychom vám ty nejzajímavější "Jamie" grily představili.

Gril Park BBQ
Lehký přenosný gril na dřevěné uhlí Park BBQ má průměr roštu 34,5 cm a zajistí pohodlně večeři či oběd až pro 4 osoby. Horní a spodní průduch umožňují kontrolu intenzity hoření, blokovací klipy usnadňují přenášení a skladování. Navíc je na gril opravdu pěkný pohled: elegantní tělo a nožičky z ušlechtilé oceli doplňují madla potažená silikonem. Gril si můžete vybrat v černé, žluté, modré, červené a tyrkysové barvě.



Gril Sizzler Premium
Gril na dřevěné uhlí Sizzler Premium má průměr roštu 44 cm, takže s ním klidně můžete pozvat na návštěvu i spřátelenou rodinu a nikdo nebude čekat na svůj steak příliš dlouho. Odolné tělo z nerezové oceli zajistí stabilní základnu, víko s integrovaným teploměrem poskytne dokonalý přehled o stavu grilování po přikrytí roštu. Nastavitelný ventilační systém zaručuje dokonalou cirkulaci vzduchu a kontrolu teploty během grilování. Odnímatelný středový kruh funguje jako větrolam, odnímatelný popelník se snadno čistí. Madla opatřená silikonem a blokovací klipy jsou zárukou bezpečného přenášení. Díky 2 pojezdovým kolům snadno přemístíte gril podle potřeby.




Gril Classic Premium
Tento prémiový gril na dřevěné uhlí si zamilujete. Classic Premium má úctyhodný průměr roštu 57 cm, což umožní uspořádat pořádnou grilovací párty. Odolné tělo z nerezové oceli zajistí stabilní základnu, navíc lze u grilu nastavit výšku, abyste se k němu ve stoje nemuseli ohýbat, případně naopak mohli grilovat vsedě. Horní nerezové víko má velký integrovaný teploměr z hliníkové slitiny, který poskytne dokonalý přehled o stavu grilování po přikrytí roštu. Nastavitelný ventilační systém umožňuje dokonalou cirkulaci vzduchu, díky které se s grilem pracuje opravdu pohodlně. Odnímatelný středový kruh funguje jako větrolam. Horní a spodní průduch umožňují kontrolu intenzity hoření. Vyjímatelný popelník se snadno čistí. Police umístěná ve spodní části grilu nabízí šikovný úložný prostor včetně 3 držáků na lahve. Díky 2 pojezdovým kolům snadno přemístíte gril podle potřeby.



Už máte chuť grilovat? V tom případě Vás zveme na báječné steaky, které si můžete na některém z grilů řady „Jamie Oliver“ připravit:

Hovězí steaky na pepři s brusinkovou omáčkou



Na 4 porce budete potřebovat:
800 g hovězí svíčkové, 250 ml podmáslí, 250 g 100 ml olivového oleje, 50 g hladké mouky, 150 g kompotovaných brusinek, 50 ml pomerančové šťávy, nastrouhané kůra ze dvou pomerančů, lžíci pomerančového likéru, lžičku drceného černého pepře, špetku drceného nového koření, lžičku drceného jalovce a 1,5 lžičky soli.
Postup není složitý: Ze svíčkové nakrájíme asi 2 cm silné steaky. Omyjeme je, osušíme papírovou utěrkou a naložíme alespoň přes noc, ale klidně i na celý den, do podmáslí. Omáčku si  připravíme den předem v klidu v kuchyni z brusinek, pomerančové šťávy, kůry a likéru, nového koření a pepře: Všechny suroviny kromě likéru necháme probublávat při mírné teplotě a za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmícháme pomerančový likér.
Hodinu před samotným grilováním steaky slabě potřeme olejem a okořeníme pepřem a jalovcem. Necháme odležet. Odleželé steaky poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozpáleném grilu, z každé strany maximálně 3 minuty. Teprve teď osolíme. Steaky servírujeme s brusinkovou omáčkou.
 
Ideální na zapíjení bude červené víno Carmenere Reserva 2016.