Léto s vůní grilování

Léto s vůní grilování
K letní zahradní zábavě či party s přáteli nebo oslavám v kruhu rodiny patří neodmyslitelně také vůně grilovaného masa. Vždyť kdo by odolal chuti a vůni dobře propečeného a krásně šťavnatého steaku s křupavou kůrkou na povrchu? S kvalitním grilem to opravdu není žádný problém.

Svěřte to některému z amerických plynových grilů Char-Broil! Ty jsou jedničkou na trhu v USA a stále oblíbenější také u nás. Snoubí se v nich dlouholetá tradice barbecue s moderními technologiemi. Mezi ně patří například TRU-Infrared systém, který využívá principu infračerveného záření. Maso se díky němu nepřipaluje, je extra šťavnaté a má křupavou kůrku. Základem je speciálně tvarovaná mřížka se spoustou malých otvorů umístěná pod roštem. Když k ní dorazí horký vzduch z hořáků, prudce se zpomalí jeho proudění, protože nemůže překážkou pronikat vysokou rychlostí. Teplo se tak rozšiřuje rovnoměrně na spodní straně roštu a plocha vyzařuje infračervené záření přímo do jídla nad sebou. Sálá pomalu, nevysouší ho. Plameny nepronikají vzhůru, takže se maso ani nepřipaluje. Mřížka navíc zachytává tuk, který by jinak odkapával do plamenů. Ten se odpaří v podobě kouře, který přidává masu ještě intenzivnější chuť a vůni.

Americké grily Char-Broil jsou o vychytávkách. Vyznavače klasického grilování na dřevěném uhlí potěšíte skvělým šťavnatým steakem s užitím oblíbeného smoker boxu – plechového zásobníku, který po naplnění dřevěnými chipsy dle vašeho výběru dodá masu na grilovacím roštu nezaměnitelnou výraznou vůni.

Ale ještě větší pokušení k experimentům nabízí revoluční novinka poslední doby - hybridní gril Char-Broil Gas2Coal, který spojuje výhody metod grilování na plynu a na dřevěném uhlí. Jaký zvolíte postup přípravy báječně šťavnatých steaků, je tedy jen na Vás! Přechod z jednoho režimu na druhý je otázkou necelé minuty. Plechový tác s dřevěným uhlím vložíte snadno mezi plynové hořáky a rošt. Uhlí prohořívá díky speciální konstrukci zásobníku shora dolů a maso je tak zároveň lépe chráněno před připálením.

A že se ani na svých cestách nechcete vzdát grilovaných pochoutek? To není žádný problém! Vezměte si s sebou přenosný gril Char-Broil Compact na plynovou kartuš a užijte si poctivé grilování s TRU-Infrared grilovací technologií kdekoli máte chuť – na chatě, terase, u vody nebo na návštěvě.

4400b.jpg
Plynový gril professional 4400B

Plynový gril Professional 4400S/4400B americké značky Char-Broil je vybaven unikátním systémem TRU-Infrared, který využívá infračervené záření pro přípravu lahodného šťavnatého masa s křupavou kůrkou na povrchu. Gril je vybaven 4 hořáky z nerezové oceli, praktickým elektronickým zapalováním či integrovaným teploměrem na víku. Další boční hořák navíc oceníte při ohřevu omáček, polévek nebo přílohy. Zadní mřížku nad hlavní grilovací plochou využijete snadno pro grilování v mírnějších teplotách nebo pro rozpékání pečiva. Díky kolečkům zvládnete gril také kdykoliv snadno a bezpečně přemístit a jistě využijete i praktický úložný prostor v těle grilu, který máte vždy po ruce.

GAS2COAL.jpg
Hybridní gril Gas2Coal 3B

Revoluční hybridní gril Char-Broil Gas2Coal 3B umožňuje grilovat na plynu i dřevěném uhlí. Přechod z plynu na uhlí a naopak je otázkou necelé minuty. Zásobník s uhlím jednoduše vložíte mezi rošt a plynové hořáky, které uhlí rozpálí rychle a rovnoměrně. Se 3 hlavními plynovými hořáky a 1 bočním hořákem, grilovací plochou o rozměrech 62 x 43 cm, zadní mřížkou na pečivo nebo zeleninu a bočními odkládacími plochami zvládnete i větší party.
 
Přihlásit se
Uživatel nepřihlášený
Registrovat