15. 12. 2017
(aktualizováno 28. 4. 2023)
Vánoce a cukroví k sobě neodmyslitelně patří. Pro psy ovšem není sladké lidské cukroví vůbec vhodné. Nabízíme dva recepty na zdravé psí cukroví, které bude Vašim mazlíkům chutnat a přitom jim nezkazí zuby ani žaludek. Připravila je pro Vás referentka úseku petfood Míša Měchurová.
Odměňujete psa zbytečně sladkými dětskými piškoty? Nahraďte je zdravými, vlastnoručně upečenými!
Postup:
U vajíček oddělíte bílky od žloutků. Žloutky vyšleháte s vlažnou vodou do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháte vedle v míse tuhý sníh. Do mísy se žloutky pomalu přisypáváte mouku smíchanou s kypřicím práškem, bramborovým škrobem a skořicí. Zlehka po částech vmícháte sníh z bílků. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříte lžičkou malé hromádky, které mají okolo dostatečný prostor. Dáte péct do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 10 minut, než budou piškoty zlatavé.
Postup:
Mrkev nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle a zbavte přebytečné vody. Smíchejte s tvarohem a vločkami. Vločky přidávejte podle potřeby tak, aby se těsto nelepilo. Vyválejte z něj placku silnou asi 3 mm. Rozkrájejte ji na kostičky, případně můžete vykrajovátkem vytvořit pravé vánoční motivy. Vykrájené cukroví dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, dokud okraje nezezlátnou. Poté nechte sušenky dosušit v chladnoucí troubě.
Náš tip:
Nemáte čas péct pro psa? Odměňte ho zdravými
pamlsky z naší nabídky!
Psí piškoty mu budou určitě chutnat víc než ty dětské. Obsahují méně cukru, zato jsou ovoněny hovězím extraktem a obohaceny vápníkem pro pevné kosti a pivovarskými kvasnicemi s přidanými žloutky pro lesklou srst.
Vepřová nožička a
chrupavka jsou pak 100% přírodní produkty s minimálním obsahem tuku, obsahující protein a kolagen. Posilují žvýkací svaly a čistí chrup, vyrovnávají hladinu žaludečních šťáv a podporují peristaltiku střev.