Mountfield a víno: Pro radost ze života

Mountfield a víno: Pro radost ze života
Víno patří k luxusnímu životu. Máme ho rádi my a mají ho rádi i naši zákazníci. A tak není divu, že se naše nabídka od roku 2014 podstatně rozrostla. Zahrnuje vína šumivá, bílá, růžová i červená z různých koutů světa: Itálie, Chile, Jihoafrické republiky a nyní také z Nového Zélandu.

Přečtěte si, co o novozélandských vínech říká náš garant komodity, prezident asociace sommelierů ČR, pan Martin Pastyřík: „Země má pro pěstování vína ideální podmínky: jasné, ostré slunce, ideální střídání denních a nočních teplot, rozmanité klima od mírného a kontinentálního přes subtropy k přímořskému a také bohaté půdy od tmavé sopečné po světlé štěrkopísky. Říká se, že na Novém Zélandu snad nelze udělat špatné víno a naše novinky jsou toho dokladem. Vybral jsem pro vás dvě vína z novozélandského vinařství Sileni Estates: voňavé ovocité odrůdy Pinot gris a Sauvignon blanc.“ Připijte si s námi na zdraví!

Pinot gris, Gran Reserva Premium: Toto víno pochází z vinice Hawke´s Bay. Má atraktivní jasně žlutou barvu se slámovými odlesky, střední viskozitu a vyváženou chuť s dlouhou dochutí. Poznáte v něm jemně kořeněné tóny zralého peckového ovoce, zejména broskví, a také hrušek a citrusů. Hodí se k němu plody moře nebo mírně kořeněné asijské pokrmy.

Sauvignon blanc, Gran Reserva Premium: Odrůda Sauvignon blanc je pro Nový Zéland typická a Sauvignon blanc z vinic Marlborough patří k nejvýše hodnoceným vínům z této země vůbec. Má atraktivní, jasně žlutou barvu se slámovými odlesky, střední viskozitou a svěžím závěrem. V plné chuti a vůni ucítíte tropické ovoce, zejména grapefruit a také angrešt. Výborně bude chutnat s plody moře, kozím sýrem nebo salátem, ale můžete ho podávejte i jako aperitiv.


Vína Pinot gris a Sauvignon blanc z Nového Zélandu

Je libo něco ostřejšího?

Vychutnejte si pravý karibský rum! K ucelené nabídce exkluzivních vín jsme totiž přidali novou komoditu: rumy z Dominikánské republiky, které Vás nadchnou plnou, lahodnou vůní i chutí. Vychutnejte si je jen tak čisté, na ledu nebo se sodou.

Barceló Gran Añejo, solera 6 – 8 let: Tento vynikající rum je vyroben z cukrové třtiny klasickým procesem destilace. Zrál v sudech z amerického dubu, které byly předtím používány na výrobu bourbonu. Díky tomu se jeho aroma se vyznačuje citrusovými a broskvovými tóny s výraznou dřevitou příměsí a nádechem karamelu a vanilky. Citrusy lze najít i ve vyvážené, zakulacené chuti. Hebký závěr je doplněn smetanovými dozvuky. Rum má sytou, zlatě jantarovou barvu a od ostatních karibských rumů se odlišuje lehkostí, která je výsledkem velmi jemného postupu pálení a příměsi likérového vína Malaga.

Hispánico PX, solera 8 – 10 let: Srdcem vynikajícího karibského rumu Hispánico Elixír jsou vyzrálé rumy pocházející z hispánských zemí. Tam vyrostla cukrová třtina použitá na výrobu a tam také jednotlivé rumy nazrávaly. V závěru procesu byly převezeny do Andalusie, kde z nich masterblender Perez Barquero vytvořil jeden dokonalý produkt – směs Hispánico Elixir. Ta před závěrečným stáčením ještě spočinula v kádích s mnoha druhy exotického ovoce, bylin, sušených hroznů z odrůdy Pedro Ximenéz a dalšími příměsemi, díky čemuž má tmavší, sytě jantarovou barvu a unikátní nasládlou chuť i vůni.


Rumy Barceló Gran Añejo a Hispánico PX z Dominikánské republiky